Calzone autunnale.

Eccomi qua con un’altra ricetta salata dal sapore tutto autunnale: un calzone farcito di cavolo rosso e funghi. Per la pasta ho usato gli ingredienti di questa ricetta e per il ripieno mi sono divertita un po’ con i colori… Sfiziosissimo!

This slideshow requires JavaScript.

Calzone con cavolo rosso e funghi
Ingredienti: (x 2)
Per il ripieno:
mezzo cavolo rosso
100gr di funghi
una carota
mezza cipolla
prezzemolo,olio,pepe

Procedimento:
Stendere la pasta per il calzone e nel frattempo spadellare gli ingredienti per la farcitura su una fiamma media. Riempire il calzone con la farcia ottenuta, chiuderlo a mo’ di panzerotto e infornare per 20 minuti a 180°C. Servire tiepido o freddo.

Red cabbage and mushrooms calzone
Ingredients: (x2)
For the dough:
see this recipe
For the filling:
a half of a red cabbage
100gr mushrooms
one carrot
a half of an onion
parsley,oil,pepper

Proceeding:
Roll out the dough for the calzone and in the meanwhile sautè all the ingredients for the filling at medium heat. Fill the calzone with the cooked stuffing, close it like a panzerotto and bake for 20 minutes at 180°C. Serve at room temperature or cold.

Bon appetit!

Con questa ricetta partecipo a:

Advertisements

5 thoughts on “Calzone autunnale.

  1. Pingback: Felici e Curiosi, il contest! « ravanellocurioso

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s