Crostata di uva e noci.

Un dolce perfettamente autunnale preparato con uva nera dell’orto… più homemade di così si muore 😛

This slideshow requires JavaScript.

Crostata di uva e noci
Ingredienti:
300gr farina
100gr zucchero di canna
80gr di olio evo
1 grappolo di uva nera
una decina di noci
un cucchiaio di marmellata
una spolverata di cannella

Procedimento:
Preparare la frolla con farina, olio, zucchero e acqua qb fino ad ottenere un impasto compatto e omogeneo. Lasciar riposare una mezzoretta. Stendere la pasta e adagiarla in una tegliera, stenderci il ripieno preparato miscelando l’uva, le noci sbriciolate, un cucchiaio di marmellata e una spolverata di cannella. Decorare con striscie di pasta frolla e infornare per 50 minuti a 180°C. Servire fredda.

Grape and nuts custard pie
Ingredients:
300gr flour
100gr brown sugar
80gr oil
black grape
a handful of nuts
one tablespoon of jam
cinnamon

Proceeding:
Mix flour with oil, sugar and water untill you get a smooth and solid pastry. Let it rest for half an hour. Roll out the dough and put it in a baking tin, fill with the stuffing prepared mixing grape, nuts, jam and cinnamon. Decorate with stripes of dough and bake for 50 minutes at 180°C. Serve cold.

Bon appetit!

Advertisements

One thought on “Crostata di uva e noci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s