Torta di pere e uva.

Ecco cosa è nato dalla necessità di terminare le pere nel cestino della frutta, prima che andassero a male 😛 Da leccarsi i baffi!

This slideshow requires JavaScript.

Torta alle pere e uva
Ingredienti:
300gr di farina
2 uova
80gr di zucchero
una tazza di thè
la scorza di mezzo limone
2 pere grandi mature
2 manciate di acini d’uva nera
1 bustina di lievito per dolci
cannella, noce moscata

Procedimento:
Sbattere i tuorli con lo zucchero, aggiungere una tazza di thè e lavorare il composto. Aggiungere gradatamente la farina unita al lievito, la cannella, la noce moscata, le pere tagliate a striscioline e l’uva. Unire per ultimi gli albumi montati a neve ferma. Adagiare il composto in una teglia da forno e cuocere per 45 minuti a 180°C.

Pear and grape cake
Ingredients:
300gr flour
2 eggs
80gr sugar
1 cup of tea
peel of half a lemon
2 big riped pears
2 handful of black grape
1 sacket baking powder
cinnamon, nutmeg

Proceeding:
Mix yolks with sugar and the cup of tea. Gradually add flour with baking powder, cinnamon, nutmeg, sliced pears and grape. Add at last whipped egg-whites. Put the pastry in a baking tin and cook for 45 minutes at 180°C.

Bon appetit!

Advertisements

3 thoughts on “Torta di pere e uva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s