Apple cinnamon chocolate bread.

One of my classic treat for the autumn season: the apple cake.
This time, instead of using a rectangular or an oval shaped tin, I’ve baked the cake into a loaf-shaped tin and the result looks amazing; I love how the apple slices are gently incorporated into the dough and how both cinnamom and chocolate give a sweet touch to this extremely simple recipe. Perfect for daily breakfast!

Apple cinnamon bread
Ingredients:280gr flour
15gr baking soda
120gr brown sugar (I have used basterdsuiker)
4 tablespoon apple juice
5 tablespoon milk
2 tablespoon olive oil
1 egg
2 sweet apples, sliced
cinnamon
dark chocolate

Proceeding:
Preheat the oven at 180°C. Mix flour with sugar into a bowl, add baking soda and mix. Pour milk and apple juice, add the egg and mix until you get a soft and well incorporated dough. Add finally some pinches of cinnamon, chopped dark chocolate and half of the apple slices, stir the dough with a spatula and put it into a baking tin suitable for bread. Add the remaining apple slices into the top of the dough with the peel side facing out. Bake for 45 minutes at 180°C. Serve at room temperature.

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10 thoughts on “Apple cinnamon chocolate bread.

  1. Ciao cara! Piacere di conoscerti!!!! Inserisco subito la tua ricetta!!!:)
    Buona serata
    Simo

    PS se non ti dispiace mi diresti il tuo nome? Vorrei inserirlo nella raccolta insieme al nome del tuo blog!

      • Ciao! Visto che sulla raccolta vorrei scrivere la ricetta in italiano va bene come l’ho tradotta?:)
        Buona giornata! Simo

        280 gr di farina, 15 gr bicarbonato,, 120 gr di zucchero di canna, 4 cucchiai di succo di mela
        5 cucchiai di latte, 2 cucchiai di olio d’oliva, 1 uovo, 2 mele tagliate a fette, cannella, cioccolato fondente.
        Scaldare il forno a 180°. In una ciotola mescoalre la farina con lo zucchero, unire il bicarbonato.
        Aggiungere il latte, il succo di mela e poi le uova. Mescolare fino ad ottenere un impasto morbido ed omogeneo. Unire infine la cannella, il cioccolato fondente spezzettato e metà delle mele, mescolare con una spatola e mettere in una teglia adatta per il pane. Completare con il resto delle mele in superficie (mettendo la buccia rivolta verso l’estreno) e cuocere per 45 minuti a 180°. Servire a temperatura ambiente.

  2. This looks absolutely beautiful!! I adore anything with apple and cinnamon and the idea of a loaf cake (bread!) definitely makes it sound more like breakfast food 🙂 The pictures are beautiful. Very autumn-y indeed! xx

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